Inapoi

Definitie

Statia Composta este destinata zonelor urbane, unde populatia traieste majoritatea la blocuri; constituie un loc perfect pentru prelucrarea, colectarea eficienta si reciclarea materialelor.

Este de forma unei magazii cu un singur nivel si cu o singura incapere.

Este necesara conectarea la reteaua electrica, conducta de apa, respectiv canalizare.

Usa se tine inchisa, fiind totodata echipata cu un sistem de alarma si securitate. Deoarece sistemul "Composta" va fi utilizat de un numar restrans de oameni, codul de acces va fi cunoscut doar de catre acestia.


De ce ”Composta”

Consideram ca oricine este responsabil de deseurile produse, prin urmare tine de datoria fiecaruia sa se implice in reciclarea lor. La ora actuala, o proportie de 94% din deseurile produse ajung in gropile comune de colectare. Putem schimba acest lucru si totodata dorim ca locurile de depozitare sa aiba un aspect placut.

 1. Aproximativ 40% din deseurile menajere din zonele urbane o constituie produsele bio-degradabile, prin urmare instalatia JK5100 le poate prelucra local, acolo unde deseurile sunt produse, iar acest lucru, in aproximativ o luna.
 2. Atunci cand produsele bio-degradabile sunt prelucrate local, se reduce considerabil cantitatea de gunoi destinata gropilor de colectare.
 3. Aproximativ 40% din deseul urban este reciclabil. Diverse tipuri de resturi precum hartia, plasticul, metalul, sticla, cauciucul, produsele vechi din piele trebuie colectate in containere diferite facilitand astfel reciclarea eficienta a lor.
 4. Aproximativ 20% din deseuri o constituie asa zisul ’deseu comun’ si este constituit din mucurile de tigari, praf, cenusa. Doar aceste tipuri de reziduuri ar trebui sa ajunga in gropile de gunoi.

Echipamentul ”Composta”

Echipamentul "Composta" furnizeaza o modalitate noua si simpla de tratare colectare si reciclare separata a deseurilor produse. In statiile "Composta" vor fi instalate urmatoarele echipamente:

 1. Masina de producere a compostului JK5100, capabila sa stocheze aproximativ 50 kg de deseuri organice pe zi
 2. Containere (360 litri fiecare) de culoare verde – pentru hartie – 4 bucati
 3. Containere (360 litri fiecare) de culoare albastra – pentru sticla colorata – 4 bucati
 4. Containere (360 litri fiecare) de culoare albastra - pentru sticla transparenta – 4 bucati
 5. Containere (360 litri fiecare) de culoare galbena culoare galbena
 6. Containere (360 litri fiecare) de culoare rosie – pentru recipiente de bere sau coca cola – 4 bucati
 7. Containere (360 litri fiecare) de culoare maro – pentru depozitarea compostului – 4 bucati
 8. Container de 360 litri pentru imbracamintea uzata
 9. Container de 360 litri pentru incaltamintea uzata
 10. Container pentru depozitarea uleiului nefolositor, de floarea soarelui ori de masline
 11. Rafturi pentru saci de depozitare a compostului
 12. Instalatie de apa (chiuveta, robineti)

Avantaje

 • Atunci cand dispuneti de o statie de prelucrare ”Composta” in apropierea locuintei dumneavoastra, depozitarea deseurilor nu constituie o activitate neplacuta.
 • Containerele insalubre aflate pe trotuarele din fata locuintei dumneavoastre vor disparea
 • Folositi in bucataria dumneavostra, cutii speciale din plastic ce sunt echipate cu saci menajeri. Colectati aici doar deseurile organice rezultate, dupa care le aduceti si le descarcati in instalatia "Composta"
 • Doar o data pe luna, masina de salubritate se va deplasa la statia "Composta" de unde va ridica in mod diferentiat diversele produse precum plasticul, hartia, sticla etc...deoarece acum, materialele sunt eficient colectate in spatii diferite putand fi usor reciclate
 • Doar o data pe luna, masina de salubritate se va deplasa la statia "Composta" de unde va ridica in mod diferentiat diversele produse precum plasticul, hartia, sticla etc...deoarece acum, materialele sunt eficient colectate in spatii diferite putand fi usor reciclate
 • Atat dumneavoastra cat si vecinii vor produce compost util pentru straturile de flori sau pentru ghivece.

 

 

 

www.compostingqueen.com is owned and operated by Composta EOOD - Sofia,  Bulgaria